Principi d’acord sobre el Conveni de les indústries de l’oli de la província de Barcelona

En la darrera reunió de la Comissió Negociadora del Conveni de les indústries de l’oli de la província de Barcelona, celebrada el dia 15 d’octubre en format reduït, sindicats i patronal vam assolir un principi d’acord sobre el conveni per al període 2020-2021, després de diversos recessos. CCOO d’Indústria valorem positivament el preacord assolit, ja que entenem que en la situació d’incertesa actual era necessari arribar a un acord que suposés incrementar els salaris per garantir el poder adquisitiu de les persones que treballen al sector.

En l’anterior reunió ja s’havien evidenciat els punts d’acord i els elements de desacord entre la part social i la patronal del sector. Davant la situació d’incertesa actual i les restriccions derivades de la pandèmia, ambdues parts vam convenir que el més adequat era pactar una pròrroga del conveni per als anys 2020 i 2021 i acordar els increments salarials corresponents, de manera que la resta d’articles i matèries del conveni es mantenen iguals.

S’ha pactat un increment de l’1 % per al 2020, amb efectes l’1 de gener, i un increment de l’1 % per al 2021. La patronal ha acceptat finalment una clàusula de revisió salarial, de manera que si l’IPC acumulat dels dos anys de vigència fos superior a l’increment d’aquests dos anys, la diferència s’aplicaria l’1 de gener de 2022.

En els propers dies, aquest principi d’acord se sotmetrà a consideració de la Comissió Negociadora plenària i de la nostra representació i afiliació al sector.


Nota informativa número 6