Treballadores i treballadors del sector ratifiquen el principi d’acord sobre el Conveni de pastisseria de Barcelona

Malgrat les intencions de la patronal de retallar els drets de les treballadores i treballadors del sector, l’ofensiva sindical en la negociació va permetre assolir un principi d’acord en el Conveni de pastisseria, brioixeria i confiteria de Barcelona, el passat 22 de març, que ha estat ratificat per les treballadores i treballadors del sector en l’assemblea conjunta convocada per CCOO i UGT,  celebrada aquest dijous, 12 d’abril.

L’acord preveu la pròrroga del conveni durant l’any 2018, amb un increment salarial de l’1,5% en tots els conceptes, amb efectes a partir de l’1 de gener de 2018. També inclou una clàusula de revisió salarial d’acord amb l’IPC real de 2018 (amb un màxim del 0,5%), a la finalització de la vigència del conveni.

CCOO d’Indústria valorem positivament l’acord, ja que ha permès posar fre a les propostes patronals per retallar dies d’assumptes propis i part del complement de baixa, i suprimir l’increment del plus d’antiguitat, entre altres retallades. La signatura del conveni està prevista per al 17 d’abril.

Acta del principi d’acord