S’arriba a un principi d’acord sobre el Conveni de comerç al detall d’òptiques de Barcelona

El passat 22 de maig, CCOO d’Indústria de Catalunya, SMC- UGT de Catalunya i les patronals AECO i AECOP vam arribar a un principi d’acord sobre el Conveni de comerç al detall d’òptiques de Barcelona, després de 5 reunions de negociació. El proper 7 de juny, CCOO hem convocat els delegats i delegades i persones afiliades del sector a una assemblea informativa per explicar-los els termes de l’acord i sotmetre’l a ratificació per a la seva signatura, que estaria prevista per al 16 de juny.

CCOO fem una valoració positiva de l’acord, ja que finalment s’han aconseguit uns increments salarials força per sobre dels que plantejava la patronal i s’ha aconseguit frenar les intencions patronals d’incrementar la jornada laboral. També s’han introduït algunes millores en els permisos retribuïts i s’ha acordat una vigència de dos anys.

L’acord assolit preveu uns increments salarials d’un 1,75% per al 2017 i d’un 1,5% per al 2018, amb una clàusula de revisió salarial de fins al 2%). D’altra banda, es manté la jornada laboral actual, que se situa en 1.776 hores anuals.

En matèria de permisos retribuïts, el permís per visita al metge s’amplia en 10 hores anuals tant per a visites a la sanitat pública com privada. També s’adequa el permís de paternitat, que s’amplia a 28 dies.