CCOO d’Indústria presenta una denúncia a la Inspecció de Treball per vulneració del dret de vaga al sector d’escorxadors d’aus i conills

La vaga està convocada els dies 11 i 12 d’abril al conjunt de l’Estat

Aquest migdia, CCOO d’Indústria de Catalunya ha presentat una denúncia a la Inspecció de Treball per vulneració del dret de vaga al sector d’escorxadors d’aus i conills. CCOO denuncia que les grans empreses del sector plantegen tancar els centres de treball els dies 11 i 12 d’abril, coincidint amb la vaga convocada, i que els treballadors recuperin aquestes dues jornades laborals a posteriori, coaccionant el dret dels treballadors a anar a la vaga.

CCOO adverteix a les empreses del sector que emprendrà les accions oportunes davant d’aquesta vulneració flagrant d’un dret fonamental, i fa una crida al conjunt de treballadors i treballadores del sector d’escorxadors d’aus i conills de Catalunya a secundar la vaga convocada els propers 11 i 12 d’abril per exigir unes condicions laborals dignes, i a no allargar la seva jornada ordinària de treball, com a mesura de protesta davant la precarització que pateix el sector.

CCOO i UGT convoquen aquesta vaga sectorial al conjunt de l’Estat davant el bloqueig de les negociacions del conveni sectorial per part de la patronal, que pretén congelar els salaris, eliminar l’antiguitat, incrementar la jornada laboral i la flexibilitat i continuar externalitzant plantilles. Per UGT i CCOO aquestes propostes patronals són del tot inassumibles, ja que precaritzen encara més les condicions de treball al sector.

CCOO i UGT exigeixen a la patronal uns increments salarials que garanteixin el poder adquisitiu dels treballadors i treballadores i que s’estableixin mecanismes que garanteixin una ocupació estable, evitant la precarietat i l’ús abusiu i massiu de subcontractes i falses cooperatives de treball associat.