CCOO advertim la patronal UPM que si no hi ha negociació, hi haurà mobilització

La darrera reunió de la Comissió Negociadora del Conveni del metall de Barcelona, celebrada el 25 de maig, ha evidenciat dues qüestions: l’estancament de la mesa i la manca de voluntat negociadora de la patronal UPM, que manté una posició inamovible i pretén que treballem més per menys, retallant també algunes de les millores recollides en el conveni actual. CCOO i UGT vam advertir la patronal que aquesta situació de bloqueig està abocant el sector al conflicte.

CCOO i UGT vam situar sobre la taula les propostes que considerem necessàries per poder tancar un acord sobre el conveni. Creiem que cal avançar clarament en matèria d’igualtat, formació, drets sindicals i salut laboral; de la mateixa manera, hem de reduir la jornada laboral, millorar la flexibilitat i regular l’absorció i compensació, així com garantir uns increments salarials que s’ajustin al context econòmic i industrial actual. En aquest sentit, vam demanar a la patronal que faci un exercici de responsabilitat i abandoni la seva estratègia per allargar innecessàriament les negociacions.

Davant la situació d’estancament actual de la mesa negociadora, hem acordat iniciar un procés de mobilització que acompanyi la negociació, per fer entendre la patronal que ha de canviar els seus plantejaments. Per començar, hem convocat els delegats i delegades del sector del metall de la província a una concentració el proper 13 de juny, a les 12 hores, davant la seu de la patronal UPM, per exigir-li que desbloquegi la negociació. A partir del 13 de juny obrirem un procés participatiu entre els treballadors i treballadores del sector per definir la campanya de mobilització.

NOTA INFORMATIVA CONJUNTA 05