La Federació d’Indústria de CCOO valora la decisió de Rajoy de mantenir el Ministeri d’Indústria i reclama al seu titular una política industrial activa

Finalment, el nou president del Govern ha decidit mantenir el Ministeri d’Indústria, tal com la Federació d’Indústria de CCOO l’hi havia reclamat durant la campanya electoral. Mariano Rajoy sembla haver entès que sense indústria no hi ha futur i que el que aquest país necessita és un executiu que reverteixi la situació amb una política industrial activa i un ministeri que s’encarregui de dirigir-la. El canari José Manuel Soria ha estat la persona escollida per portar les regnes d’un ministeri amb grans reptes a curt i mitjà termini.

Quan va esclatar la crisi, el Govern socialista va assegurar que la indústria seria l’encarregada d’absorbir els excedents de mà d’obra d’altres sectors. Anys després d’aquella afirmació la situació és molt diferent. Dia a dia la indústria perd pes en el conjunt de l’economia i la situació no millora. En els vuit primers mesos del 2011 el 54% de les persones afectades per un expedient de regulació d’ocupació treballaven en el sector industrial. Per això aquest sindicat considera imprescindible tenir un ministeri potent i carregat de facultats.

La Federació d’Indústria de CCOO reclamarà al nou ministre quan es reuneixi amb ell, cosa que hauria de succeir en les properes setmanes, que aposti amb fermesa per l’únic sector capaç de consolidar la recuperació econòmica. Aquest sindicat sap, i així l’hi farà saber a José Manuel Soria, que aquest país no sortirà de la crisi sense una política industrial activa, seriosa i coherent que doni suport a la innovació, impulsi la inversió en infraestructures, es comprometi amb el desenvolupament sostenible i asseguri el subministrament d’energia a preus competitius. Que la indústria espanyola recuperi el lloc que li correspon depèn que el Govern promogui un entorn normatiu senzill per a les empreses, reactivi l’accés al finançament, promogui la innovació i la imatge de país associada a la qualitat industrial.

Per evitar que el Govern de Mariano Rajoy abandoni la indústria a la seva sort, i perquè aquest sindicat sap que per superar la crisi es fa més necessari que mai un canvi de model productiu, la Federació d’Indústria de CCOO va posar en marxa fa unes setmanes una campanya en defensa del sector amb la qual es va proposar sensibilitzar el conjunt de la societat sobre la importància de tenir una indústria forta com a garantia de futur. Reclamar el manteniment del Ministeri d’Indústria després de les eleccions del 20-N va ser la seva primera exigència. Aquest objectiu ja s’ha aconseguit. Ara el que queda és aconseguir que el nou ministre defensi la indústria de manera activa.