Altres notícies

CCOO exigeix a la multinacional Alliance Healthcare que no interfereixi antidemocràticament en les eleccions sindicals al centre del prat de Llobregat

CCOO ha posat en coneixement de la Inspecció de Treball que la direcció de l'empresa ha manipulat el cens electoral, n'ha retrassat la publicació i hi ha inclòs personal d'alta direcció que no hauria de participar en les eleccions per escollir la representació dels treballadors i treballadores. També denuncia que l'empresa està impedint que les persones que formen part de la candidatura de CCOO puguin comunicar-se amb la resta de la plantilla en el marc d'un procés democràtic com són les eleccions sindicals.

més informació »


CCOO valora positivament l'acord assolit a SEAT, ja que redueix l'afectació negativa de l'ERTO mitjançant l'aplicació d'un exigent pla social

L'objectiu d'aquest acord és reduir l'impacte negatiu de l'ERTO sobre la plantilla, tant pel que fa al nombre de dies i de persones afectades, com per la millora de les condicions per al personal afectat per aquesta mesura. Per aquesta raó, CCOO en fa una valoració positiva.

més informació »


Concentració ciutadana a Tarragona per exigir més seguretat a la petroquímica

Un any després del greu accident ocorregut a IQOXE, no hi ha hagut avenços significatius quant a les reivindicacions sindicals i ciutadanes per millorar la seguretat i garantir que no es torni a produir un succés com aquest. La patronal AEQT continua bloquejant la mesa de seguiment i des de l'Administració tampoc s'està fent res i s'ha deixat els sindicats fora de les meses tècniques de revisió dels plans d'autoprotecció estern i de les empreses, així com de la coordinació entre empreses

més informació »


CCOO de Lleida torna a posar sobre la taula les seves propostes per dignificar les campanyes agràries

Aquest matí, el Departament d'Agricultura de la Generalitat de Catalunya ha convocat sindicats i patronal a una reunió per planificar la pròxima campanya de la fruita a la província de Lleida. En aquesta reunió, CCOO de Lleida ha fet un balanç negatiu de la darrera campanya agrària i ha tornat a posar sobre la taula les propostes que el sindicat ja va presentar al juliol per resoldre els problemes endèmics que afecten les campanyes agràries i les persones que hi treballen.

més informació »


CCOO valora positivament el principi d'acord sobre el Conveni del metall de Lleida

CCOO d'Indústria de Catalunya valora positivament el principi d'acord sobre el Conveni per a la indústria siderometal·lúrgica de la província de Lleida, assolit avui per la patronal FEMELL i els sindicats CCOO i UGT, ja que recull les principals reivindicacions plantejades per la part social.

més informació »


Signat el Conveni del metall de Barcelona 2020-2021

Aquest matí, els sindicats CCOO d'Indústria i UGT-FICA de Catalunya i la Unió Patronal Metal·lúrgica (UPM) han signat el Conveni col·lectiu per a la indústria siderometal·lúrgica de la província de Barcelona per als anys 2020 i 2021, en els termes del principi d'acord assolit el passat 25 de novembre. Es tracta d'un acord que garanteix l'estabilitat del sector en un moment d'incertesa derivada de la crisi sanitària causada per la pandèmia de la COVID-19.

més informació »


CCOO de Lleida ha signat aquest matí el conveni de pastisseries de Lleida

Aquest conveni feia set anys que no se signava, CCOO de Lleida valora molt positivament aquesta signatura perquè s'ha aconseguit desbloquejar una situació insostenible amb un conveni desfasat que perjudicava els treballadors i treballadores del sector.

més informació »


CCOO rebutja l'anunci de tancament a U-Shin a Arbrera

CCOO lamenta la destrucció de teixit industrial i ocupació que està patint darrerament el municipi d'Abrera davant les decisions de diferents empreses que, en els últims mesos han presentat expedients de regulació d'ocupació, escudant-se en la situació de crisi.

més informació »


Signat el Conveni de xocolates, bombons i caramels de Girona per al 2020

Tenint en compte la incertesa de la situació actual i en un exercici de responsabilitat, les parts hem acordat una vigència d'un any, el 2020, i un increment salarial de l'1 % per a aquest any, per tal de garantir el poder adquisitiu de les persones que treballen al sector.

més informació »


CCOO denuncia el bloqueig de les negociacions del conveni d'IQOXE per part de l'empresa

CCOO d'Indústria denuncia el bloqueig de les negociacions del conveni col·lectiu d'IQOXE per part de la direcció de l'empresa i lamenta que aquesta mantingui la mateixa tònica d'allargar innecessàriament les negociacions, sense donar resposta a la proposta que el comitè li va fer en la darrera reunió. Ahir hi havia prevista una nova reunió, però la direcció no es va presentar, amb la qual cosa el comitè d'empresa ha sol·licitat una conciliació al Tribunal Laboral de Catalunya.

més informació »


CCOO valora positivament el principi d'acord sobre el Conveni del metall de Tarragona

El conveni recull les principals reivindicacions de la part social. Tindrà una vigència de 2 anys (2020-2021). En el capítol econòmic, el conveni estipula un increment salarial d'un 0,6 % per al 2020, amb efectes retroactius a 1 de gener, i un increment d'un 1,2 % per al 2021. A més, es prorroga la disposició transitòria que estableix que no hi haurà compensació ni absorció dels increments salarials.

més informació »


Acord a Avidel i les seves contractes per aplicar el Conveni estatal d'escorxadors d'aus i conills

CCOO d'Indústria de Catalunya valora positivament aquest acord, ja que garanteix unes condicions laborals dignes per al conjunt de les persones que treballen en aquest sector, especialment per a les que treballen a les subcontractes, ja que s'igualen les seves condicions a les de la plantilla de l'empresa principal.

més informació »


CCOO valora positivament el principi d'acord assolit a Doga Metal Parts

CCOO d'Indústria de Catalunya valora positivament el principi d'acord sobre l'ERO de Doga Metal Parts, assolit dijous passat pel comitè i la direcció de l'empresa, ja que s'han aconseguit unes bones condicions per a les 49 persones afectades i preveu mesures no traumàtiques per a gran part dels afectats. La plantilla ha ratificat avui el principi d'acord per majoria.

més informació »


CCOO valora positivament el principi d'acord assolit a TE Connectivity

Malgrat que no s'ha pogut evitar el tancament, CCOO d'Indústria de Catalunya valora positivament aquest acord, ja que s'han aconseguit unes bones condicions per a la plantilla i s'ha acordat que una comissió integrada per empresa, representació legal dels treballadors i treballadores i sindicats analitzarà les possibilitats de reindustrialització de la planta de Montcada.

més informació »


CCOO valora positivament el principi d'acord sobre el conveni del metall de Barcelona

Tenint en compte la incertesa de la situació actual, per la crisi derivada de la pandèmia de la COVID-19, CCOO d'Indústria està afrontant la negociació col·lectiva dels diferents convenis sectorials oberts fent un exercici de responsabilitat, però assegurant que les treballadores i treballadors d'aquests sectors no perden els seus drets davant les propostes de retallades que estan plantejant les patronals.

més informació »


CCOO valora positivament el principi d'acord assolit a Faurecia

CCOO d'Indústria de Catalunya valora positivament el principi d'acord sobre l'ERO de Faurecia, assolit divendres pel comitè i la direcció de l'empresa, ja que ha permès reduir el volum de persones afectades per l'expedient de 160 a 124 i evitar mesures traumàtiques mitjançant baixes voluntàries, prejubilacions i recol·locacions. La plantilla ha ratificat el preacord per majoria en les assemblees celebrades avui, amb la qual cosa queda desconvocada la vaga prevista.

més informació »


El 3r Congrés de CCOO d'Indústria de Catalunya se celebrarà els dies 21 i 22 d'abril del 2021

Les circumstàncies derivades de la pandèmia de la COVID-19 ens han portat a ajustar el calendari congressual de CCOO per garantir la participació de l'afiliació en aquest procés i que ho pugui fer amb la màxima seguretat possible. Adjuntem el calendari congressual.

més informació »


Es constitueix la Comissió de Reindustrialització de Robert Bosch

La representació sindical dels treballadors i treballadores hem insistit en la importància de la reindustrialització de la planta de Castellet, la qual cosa ha de suposar atreure inversors que donin continuïtat a l'activitat industrial de la planta i permetin mantenir la màxima ocupació possible.

més informació »


La plantilla de Faurecia intensifica les mobilitzacions contra l'ERO

Davant la manca d'avanços en la negociació, el comitè d'empresa ha convocat una concentració aquest dijous i una vaga del 23 al 27 de novembre per forçar l'empresa a retirar l'ERO i buscar alternatives que permetin garantir la màxima ocupació possible.

més informació »


Convocada vaga indefinida a TE Connectivity a partir del 21 de novembre

CCOO d'Indústria i el comitè d'empresa segueixen exigint la retirada de l'expedient i el compliment de l'acord assolit fa un any, que garantia el projecte industrial durant tres anys.

més informació »


CCOO guanya les eleccions sindicals a IQOXE

CCOO d'Indústria de Catalunya fa una valoració molt positiva d'aquests resultats, que ratifiquen la bona feina que el sindicat està duent a terme a l'empresa, i seguirà treballant, des de la majoria del comitè d'empresa, per millorar les condicions de treball i garantir el compliment de les mesures de prevenció i seguretat a IQOXE.

més informació »


Nova jornada de mobilització de la plantilla de Faurecia contra l'ERO

CCOO d'Indústria de Catalunya dona suport a la mobilització i les reivindicacions dels treballadors i treballadores de Faurecia i exigeix a la direcció de l'empresa la retirada de l'expedient i que s'assegui a negociar per trobar una alternativa que garanteixi la màxima ocupació.

més informació »


CCOO rebutja l'ERO presentat per Doga Metal Parts per acomiadar la meitat de la plantilla

CCOO d'Indústria de Catalunya rebutja l'ERO que ha presentat l'empresa Doga Metalparts per acomiadar 49 persones de les 76 que té en plantilla, adduint raons productives i organitzatives. CCOO denuncia que l'expedient no respon a causes justificades, sinó que es tracta d'una decisió estratègica del Grup Doga, que pretén deslocalitzar part de la producció de la planta d'Abrera a la fàbrica que té a Navarra.

més informació »


CCOO d'Indústria lamentem la pèrdua del nostre company Ramón Cantos Reales

Ramón Cantos havia estat secretari d'Organització i membre de l'Executiva de l'antiga federació de FITEQA a Girona, just abans de la fusió amb la federació de CCOO d'Indústria, i també havia estat membre del Consell de FITEQA de Catalunya i dels òrgans de direcció de CCOO a Girona.

més informació »


Vaga a TE Connectivity contra l'ERO plantejat per l'empresa

El Comitè d'Empresa de TE Connectivity ha convocat una jornada de vaga contra el tancament de la planta de Montcada, coincidint amb la propera reunió del període de consultes de l'expedient. El mateix dia de la vaga a la tarda es concentraran davant de l'Ajuntament de Montcada en defensa de la continuïtat de la planta i dels llocs de treball.

més informació »


Comencen les mobilitzacions contra l'ERO presentat per Faurecia

Les treballadores i treballadors de la fàbrica de Faurecia d'Abrera inicien aquesta setmana un calendari de mobilitzacions contra l'ERO presentat per l'empresa per acomiadar 160 persones. La primera de les accions previstes serà una concentració aquest dimarts, coincidint amb la propera reunió del període de consultes de l'expedient, i dijous s'ha convocat una marxa lenta de vehicles.

més informació »


CCOO d'Indústria valora molt positivament la retirada de l'ERO d'Iberpotash

La pressió sindical davant de l'expedient, que CCOO havia denunciat que era del tot injustificat, ha acabat forçant la direcció del grup ICL a retirar l'ERO que havia presentat per acomiadar 110 treballadors a la mina de Súria

més informació »


L'informe sobre l'accident d'IQOXE encarregat per la Generalitat dona la raó a les denúncies en matèria de seguretat plantejades per CCOO

En contra del que deia l'informe encarregat per IQOXE, que va determinar que no espodia preveure una situació com la que es va donar, l'informe de DNV GL posa demanifest que hi havia diverses barreres de seguretat inexistents o inadequades, amb les quals, si haguessin funcionat correctament o s'haguessin pres les mesures oportunes, s'hauria pogut evitar aquest lamentable accident i les seves conseqüències. Precisament, una d'aquestes barreres que apunta l'informe és la bunquerització de la sala de control, tal com CCOO havia reivindicat i defensat.

més informació »


CCOO valora positivament que SEAT s'aculli a les recomanacions acordades pel Consell de Relacions Laborals de Catalunya

La direcció de SEAT ha anunciat la decisió d'implantar el teletreball com a mesura de contenció sanitària, atenent la sol·licitud realitzada per les seccions sindicals de CCOO i UGT, mentre duri l'actual situació de repunt de la pandèmia de COVID-19 i es continuïn aplicant les mesures de restricció de la mobilitat, emparades per l'estat d'alarma. Aquesta decisió suposa, en la pràctica, que aproximadament 5.000 persones que treballen als 5 centres de SEAT de Catalunya faran teletreball diàriament des de casa seva, disposant de les eines de treball i els mitjans necessaris.

més informació »


CCOO denuncia que General Cable incompleix els compromisos acordats

CCOO denuncia que General Cable està incomplint els acords signats el novembre de 2019. L'empresa no ha facilitat en cap moment un procés de reindustrialització (tal com estava acordat), un escenari que hauria pogut mitigar l'impacte negatiu en l'ocupació. En canvi, ha avançat un any el tancament, enganyant deliberadament la plantilla i les administracions.

més informació »


CCOO critica la requalificació urbanística de Gallina Blanca aprovada ahir al ple municipal de Sant Joan Despí

Els importants beneficis per a Airina i Agroalimen han de ser rigorosament analitzats.

més informació »


Vaga al centre d'Elecnor de Sant Feliu de Llobregat els dies 2 i 3 de novembre

El comitè d'empresa ha convocat dues jornades de vaga de vint-i-quatre hores els propers dies 2 i 3 de novembre perquè l'empresa no respecta les mesures de prevenció de riscos laborals i per denunciar també l'acomiadament d'un treballador de seixanta-tres anys, després de patir un accident laboral.

més informació »


La plantilla de les empreses del Grup Soler fa vaga per la situació d'incertesa i els impagaments salarials

El proper dimarts, 3 de novembre, les 350 treballadores i treballadors de les diferents empreses del Grup Soler, de Sallent, estan cridats a una jornada de vaga de vuit hores davant la situació d'incertesa per la qual passa el grup i els continus impagaments salarials. El mateix dia de la vaga es concentraran a la plaça de l'Ajuntament de Manresa, a 11.30 h, per exigir que l'empresa els pagui les nòmines que els deu i defensar els seus llocs de treball.

més informació »


CCOO rebutja l'ERO que planteja Faurecia per acomiadar 160 persones a la planta d'Abrera

CCOO considera que aquesta mesura és desproporcionada i insta l'empresa a retirar l'expedient i a asseure's a negociar per trobar una alternativa que garanteixi la màxima ocupació. Davant d'aquest escenari, el comitè d'empresa de Faurecia ha decidit convocar una vaga indefinida a partir del proper 18 de novembre.

més informació »


S'arriba a un principi d'acord sobre l'ERO presentat per Aryzta Bakeries Iberia

A última hora d'ahir a la tarda, la direcció i el comitè d'empresa d'Aryzta Bakeries Iberia van arribar a un principi d'acord sobre l'ERO. Malgrat que finalment no s'ha pogut evitar el tancament de la planta d'Olesa, CCOO d'Indústria valora positivament l'acord, ja que s'han aconseguit unes bones condicions de sortida per a la plantilla, per sobre de les plantejades inicialment per Aryzta.

més informació »


Vídeos de la jornada "La funció dels CEE en les polítiques europees de futur"

Feta a Barcelona el dimarts 20 d'octubre de 2020.

més informació »


CCOO rebutja l'ERO que ha anunciat aquesta tarda Iberpotash per acomiadar 110 treballadors a la mina de Súria

La direcció d'Iberpotash ha anunciat aquesta tarda que presentarà un ERO per acomiadar 110 treballadors a la mina de Súria. CCOO d'Indústria de Catalunya rebutja totalment aquest expedient i insta la direcció d'Iberpotash a fer marxa enrere en les seves intencions.

més informació »


CCOO exigeix la nul·litat de l'ERO d'Acciona

El sindicat demana garanties d'ocupació i de reindustrialització per als més de 500 treballadors i treballadores.

més informació »


CCOO valora positivament l'acord assolit a Robert Bosch Castellet

La representació i la direcció de Robert Bosch van arribar ahir a un principi d'acord sobre l'ERO presentat per l'empresa per tancar la planta de Castellet. Un acord que CCOO d'Indústria de Catalunya valora positivament, ja que s'han guanyat uns mesos de marge per trobar una alternativa industrial que permeti garantir la màxima ocupació possible i s'han aconseguit unes bones condicions de sortida per a la plantilla. Durant el dia d'avui s'estan fent assemblees per informar les treballadores i treballadors de Robert Bosch del principi d'acord per a la seva ratificació.

més informació »


La comissió de reindustrialització de Nissan acorda prioritzar els projectes de tipus industrial amb més garanties d'ocupació

Nota de premsa conjunta.

més informació »


La plantilla d'Aryzta Bakeries Iberia intensifica les mobilitzacions en defensa dels llocs de treball

Les treballadores i treballadores de la planta d'Aryzta Bakeries Iberia d'Olesa no es rendeixen i intensifiquen les seves accions de protesta contra l'ERO i en defensa dels seus llocs de treball, abans que finalitzi el període de consultes de l'expedient, el proper divendres 30 d'octubre. Coincidint amb les pròximes reunions entre la direcció de l'empresa i la representació de la plantilla, amb la mediació de l'Administració, s'han convocat dues noves concentracions divendres 23 i dilluns 26 d'octubre, a les 15 hores, davant la seu dels Serveis Territorials de Treball de Barcelona.

més informació »


CCOO rebutja el tancament de la planta de TE Connectivity de Montcada

La direcció de TE Connectivity ha comunicat avui al comitè d'empresa la decisió de la multinacional de tancar la planta de Montcada i Reixac. CCOO d'Indústria de Catalunya rebutja fermament aquesta decisió, que posa en risc el futur de 248 famílies. Per CCOO es tracta d'una decisió estratègica de la multinacional, que no respon a causes objectives i que no té en compte el valor afegit d'aquesta fàbrica ni la qualificació de la seva plantilla. Per això exigeix a TE Connectivity que reconsideri aquesta decisió i adverteix la multinacional que farà tot el que estigui a les seves mans per garantir la continuïtat de la planta i dels llocs de treball.

més informació »


Principi d'acord sobre el Conveni de les indústries de l'oli de la província de Barcelona

En la darrera reunió de la comissió negociadora del Conveni de les indústries de l'oli de la província de Barcelona, celebrada el 15 d'octubre en format reduït, sindicats i patronal vam assolir un principi d'acord sobre el conveni per al període 2020-2021. En els propers dies sotmetre'm aquest preacord a la consideració de la comissió negociadora plenària i de la nostra representació i afiliació al sector.

més informació »


Vaga al Grup Soler davant la situació d'incertesa i els impagaments

La vaga afecta les empreses Global Service i Electromecánica Soler i també hi donen suport Grup Soler Constructora i Bages Insert, totes amb seu a Sallent. CCOO denuncia que aquesta lamentable situació és insostenible per a les treballadores i treballadors del Grup Soler, i exigeix a la direcció del grup que els pagui les nòmines pendents i que elabori un pla industrial per garantir l'activitat futura i l'ocupació. CCOO adverteix l'empresa que no pot fer pagar a la plantilla la seva mala gestió empresarial.

més informació »


Concentració de la plantilla de Condialiment contra el tancament de l'escorxador municipal de Mercabarna

CCOO ha convocat una concentració aquest dimecres, 21 d'octubre, a les 11 hores, davant l'Ajuntament de Barcelona (plaça de Sant Jaume) per exigir una solució que garanteixi l'ocupació de les treballadores i treballadors de Condialiment Serveis, que des del passat 1 d'octubre estan al carrer.

més informació »


CCOO manifesta la seva preocupació davant els brots de coronavirus detectats als escorxadors de PADESA

De moment ja hi ha més de 60 casos positius confirmats i 180 treballadores i treballadors confinats, i encara s'estan fent proves.

més informació »


Nova mobilització de la plantilla d'Aryzta Bakeries en defensa dels seus llocs de treball

Demà dimarts, 20 d'octubre, a Barcelona.

més informació »


Jornada "La funció dels CEE en les polítiques europees de futur" sobre els comitès d'empresa europeus

Demà dimarts, 20 d'octubre, a partir de les 9 h.

més informació »


© Federació d'Indústria de CCOO de Catalunya | Avís legal | Política de privacitat | Política de cookies | RSS |

La teva privacitat és important

Utilitzem galetes (cookies) pròpies i de tercers per analitzar el web, permetre el funcionament d’un xat, donar suport i resoldre dubtes dels usuaris, personalitzar les opcions de navegació per a la nostra web i oferir la possibilitat de compartir i d’interactuar amb les xarxes socials. Mitjançant l’acceptació d’aquesta informació, se n’accepta expressament l’ús. En tot cas, es pot obtenir més informació sobre la nostra política de galetes o saber com deshabilitar-les o desactivar-les amb la informació que es mostra aquí.